UpRight introduceert nieuwe low level hoogwerker

Instant UpRight heeft een low level hoogwerker met verstelbare hoogte toegevoegd aan haar serie low level hoogwerkers.

Met een gewicht van slechts 230 kg biedt de X400 een maximale werkhoogte van vier meter en een platformcapaciteit van 150 kg. Een gepatenteerd gasveersysteem wordt gebruikt om de hoogte van het platform stapsgewijs aan te passen, terwijl een ‘anti-surf’-remsysteem automatisch inschakelt wanneer het in gebruik is. Het heeft een transporthoogte van 1,97 meter en een totale breedte van 720 mm.

Er is ook een windbestendige versie beschikbaar – de X400S – die dezelfde mogelijkheden biedt, maar met de toevoeging van twee uitklapbare stabilisatoren aan de achterkant, die de werkoppervlakte vergroten tot 1,5 meter bij 1,66 meter.

Verkoopdirecteur David McCormack: “De X400 is eenvoudig te bedienen, extreem compact en wendbaar en biedt een veilig alternatief voor ladders, trappen en gewone podia. Het is een passende aanvulling op ons assortiment van low level hoogwerkers en is al in bestelling voor de Franse markt. We zien een sterke toekomst voor dit eenvoudige maar veilige alternatief voor ladders op de markt.”

Overig nieuws