19% daling voor Haulotte

Haulotte heeft de verkoopcijfers voor het eerste kwartaal bekendgemaakt die met 19 procent zijn gedaald als gevolg van Covid-19.

Het bedrijf behaalde een totale omzet van € 132,9 miljoen, vergeleken met het recordkwartaal van vorig jaar van € 163,2 miljoen, en bracht het terug naar vergelijkbare niveaus als 2018. De verkoop van nieuwe apparatuur daalde met 20 procent, terwijl de verhuuractiviteit met 22 procent daalde en onderdelen & service acht procent.

Het grootste deel van de daling was het gevolg van de effecten van de Covid-19-pandemie, vooral tegen het einde van het kwartaal, hoewel de Europese markt in de tweede helft van vorig jaar al tekenen van vertraging vertoonde en verder werd beïnvloed door de crisis van begin maart, resulterend in een daling van 23 procent, voornamelijk uit Zuid-Europa, waar de uitbraak begon.

De inkomsten in de regio Azië-Pacific daalden met 13 procent, waarbij China al vroeg in het kwartaal een impact voelde en uiteindelijk de productie stopzette. In Noord-Amerika was de algehele daling bescheidener, namelijk slechts twee procent lager, terwijl de verkoop van hoogwerkers zelfs 10 procent steeg, in een markt die over het algemeen zachter was.

Het bedrijf zegt dat het ook dalingen zag in de meeste landen van Zuid-Amerika met de opmerkelijke uitzondering van Brazilië, dat nog steeds in opkomst was. De totale verkoop in de regio kelderde echter met 25 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019.

Haulotte sprak over het jaar als geheel: “Gezien de onzekerheden met betrekking tot de duur en omvang van de gezondheidscrisis in verband met Covid-19, heeft Haulotte besloten om in dit stadium haar financiële richtlijnen voor het jaar 2020 op te schorten en zal zij nieuwe richtlijnen communiceren zodra de omstandigheden dit toelaten. De groep heeft al de nodige maatregelen genomen om de eerste gevolgen van deze ongekende crisis zo goed mogelijk te beheersen en Haulotte in staat te stellen de volgende stappen rustig aan te pakken.”

Overig nieuws