IPAF-training ook in Zweden

Het Zweedse verhuurbedrijf Lipac Liftar – dat vorig jaar door Riwal werd overgenomen – is het eerste bedrijf in Zweden dat IPAF-training aanbiedt nadat het, na een succesvolle audit, een erkend IPAF-trainingscentrum is geworden.

Lipac zal nu de ISO-gecertificeerde IPAF-opleiding voor hoogwerkers verzorgen met trainingsmanager Katarina Jacobson, Johan Lorenzon, en Mattias Eriksson, allen nu gecertificeerd als IPAF-instructeurs.

Jacobson zei: “Lipac Liftar richt zich al vele jaren op veiligheid tijdens het werken op hoogte en geeft sinds 2008 verschillende soorten trainingen. IPAF-training kunnen geven is een natuurlijke volgende stap voor ons.”

IPAF’s vertegenwoordiger voor de Scandinavische en Baltische regio’s Kent Boström voegde toe: “Dit soort ISO-gecertificeerde trainingen van hoge kwaliteit voor bedieners was nog niet eerder in Zweden beschikbaar, dus het is geweldig dat Lipac Liftar het voortouw heeft genomen en geaccrediteerde training heeft geïntroduceerd, wat heeft geleid tot de wereldwijde erkende IPAF PAL-kaart. Het was een genoegen om met Lipac samen te werken tijdens het rigoureuze auditproces om in de eerste maanden van 2020 een officieel IPAF-trainingscentrum te worden.”

“In de afgelopen jaren is de vraag naar IPAF-training in Scandinavië aanzienlijk toegenomen, omdat steeds meer bedrijven de voordelen ontdekken. IPAF vertaalt zijn opleiding voor bedieners nu in het Zweeds en krijgt belangstelling voor het geven van opleidingen in heel Scandinavië.”

Overig nieuws