ELS breidt low level serie uit

De in Turkije gevestigde ELS Lift heeft zijn assortiment low level schaarhoogwerkers uitgebreid met de Junior 4.5.

Het nieuwe model met 4,5 m werkhoogte sluit aan bij de bestaande Junior 5.5 met 5,5 meter werkhoogte, met beide een capaciteit van 240 kg. De compacte modellen zijn ontworpen om gemakkelijk toegang te bieden via standaarddeuren en liften. De Junior 4.5 heeft een platformlengte van 1,07 m en een breedte van 0,59 m.

De batterijen met hoge capaciteit van beide modellen zorgen voor lange werktijden, terwijl de snelle montage en demontage het transport van de machines vereenvoudigt en tijd bespaart.

Het bedrijf zei dat een derde, alternatief model in het assortiment, de Junior 5.5 SP, de lichtste machine in zijn klasse is, met een gewicht van 660 kg. Het biedt een joystick, automatische deuren en afneembare leuningen voor ruimtebesparing tijdens transport.

junior4.5-2 2

Een diagnostisch display toont foutcodes, laadpercentage, werkuren, met snelle oplossingen. Met de slimme oplader van het apparaat worden laadcycli geregistreerd en het volledige elektrische batterijsysteem staat gelijk aan een product zonder uitstoot. Dankzij de gereedschapsbak is het niet nodig om de hoogwerker tijdens het werk te verplaatsen.

Büşra Örs, communicatiespecialist bij ELS, legde uit dat de toename van compactere, afgesloten werkplekken en gevoelige grondomstandigheden de trend naar low level hoogwerkers hadden doen toenemen. “Met deze nieuwe trend zijn lichte hoogwerkers voor personeel steeds populairder geworden in de sector hoogwerkers. In vergelijking met andere machines in deze categorie, en in tegenstelling tot sommige grotere machines, kunnen deze lichte machines in kleine ruimtes werken en zijn ze gemakkelijk te vervoeren, daarom hebben ze de voorkeur in veel sectoren. ”

Sommige van die sectoren omvatten algemene bouw en aanneming, opslagfaciliteiten, logistieke en winkelcentra, burgercentra, ziekenhuizen en zakelijke omgevingen.

Overig nieuws