Huurinkomsten Herc stijgen in eerste kwartaal

Het Amerikaanse verhuurbedrijf Herc rapporteerde een respectabel resultaat over het eerste kwartaal met hogere huurinkomsten en tarieven.

De totale inkomsten voor de drie maanden tot eind maart waren acht procent lager op $ 436,2 miljoen. De huurinkomsten waren echter bijna 2,5 procent hoger op 386,5 miljoen dollar, dankzij een stijging van 2,4 procent in de huurtarieven, gedeeltelijk gecompenseerd door lagere volumes. De verkoop van nieuwe en gebruikte apparatuur was aanzienlijk lager, wat leidde tot een daling van de totale inkomsten.

Het bedrijf boekte een verlies voor belastingen van $ 2,6 miljoen, vergeleken met een verlies van $ 9,8 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Zonder een afschrijving van $ 6,3 miljoen in verband met een vordering in verband met een eerdere joint venture zou het bedrijf zelfs een kleine winst hebben gemaakt.

Investeringsuitgaven en bedrijfskosten

De investeringsuitgaven voor het kwartaal bedroegen $ 83 miljoen, ongeveer hetzelfde als vorig jaar, waardoor de gemiddelde leeftijd van de vloot ongewijzigd bleef op 46 maanden.

Chief executive Larry Silber zei: “De inkomsten uit verhuur van apparatuur stegen jaar op jaar in het eerste kwartaal, voornamelijk als gevolg van een positieve tariefgroei. We controleerden de directe bedrijfskosten en verminderden de verkoop-, algemene en administratieve kosten in vergelijking met vorig jaar, wat bijdroeg aan onze groei van de aangepaste EBITDA .”

“Als reactie op het begin van de Covid-19-pandemie in Noord-Amerika hebben we met onze werknemers en klanten gecommuniceerd en veiligheids- en operationele procedures op basis van de richtlijnen van de Centers for Disease Control and Prevention geïmplementeerd. We zijn er trots op dat we essentiële ondersteuning bieden aan klanten in een diverse mix van sectoren en bijna al onze vestigingen zijn open en actief. Ons ProSolutions-team heeft zich met name bezig gehouden met het verlenen van kritische ondersteuning aan medische centra, ziekenhuizen en aanvullende patiëntenvoorzieningen. Onze belangrijkste prioriteiten zijn de gezondheid en veiligheid van ons team. , klanten en gemeenschappen, terwijl ze de behoeften van kritieke diensten en activiteiten in heel Noord-Amerika ondersteunen.”

“Ongekende tijden”

“We hebben de variabele kosten verlaagd en hebben stappen ondernomen om onze kapitaaluitgaven aanzienlijk te verminderen om kapitaal te besparen. Aan het einde van het eerste kwartaal hadden we een ruime liquiditeit van $ 1,1 miljard. Deze ongekende tijden maken het moeilijk om de duur van de economische vertraging te voorspellen. Als gevolg hiervan trekken we onze richtlijn voor 2020 in. Desalniettemin geloven we dat de stappen die we hebben genomen voldoende liquiditeit bieden om ons bedrijf in 2020 en daarna te financieren.”

“Ik ben trots op de ‘can do’-houding van ons Herc Rentals-team terwijl we samenwerken om deze uitdagende tijd samen te doorstaan. Ons bedrijfsmodel is veerkrachtig en ons leiderschapsteam is ervaren. We blijven klaar om de activiteiten van onze klanten te ondersteunen in deze onzekere tijd en vooral wanneer de bouw- en bedrijfsactiviteiten worden hervat. We danken al onze teamleden voor hun professionaliteit en toewijding om onze klanten en gemeenschappen te dienen. Door samen te werken, zullen we sterker en beter worden. “

Overig nieuws