Trackunit publiceert inzichten tegen downtime

Trackunit’s onlangs gelanceerde Eliminate Downtime White Book 2020 schetst 100 belangrijke inzichten en lessen over hoe de bouwsector downtime kan elimineren.

Soeren Brogaard, CCO van Trackunit en initiatiefnemer van de Eliminate Downtime-beweging, zei: “Ik heb eerder gezegd dat downtime de moeder is van alle problemen in onze branche.

“Door te documenteren hoe de industrie met de uitdagingen omgaat, bieden we een gids waar mensen op alle niveaus inzichten uit kunnen halen en hopelijk nieuwe ideeën kunnen oproepen die deze beweging zullen voortstuwen.”

Het boek met 10 hoofdstukken is gebaseerd op 12 maanden onderzoek van conferenties, de Eliminate Downtime Committee en een sectoronderzoek.

Chris Matthew, Strategic Manager van P Flannery Plant Hire, wordt in het boek geciteerd: “Als we niet investeren in nieuwe technologie en processen, zullen we de productiviteitsstijgingen en kostendalingen die we nodig hebben niet zien.”

“51% hogere financiële prestaties”

Uit het onderzoek van Trackunit bleek dat bedrijven die meer dan 50% van hun wagenpark digitaal verbonden hebben, 23% hogere financiële prestaties leveren dan de rest. Bedrijven met meer dan 75% van hun vloot digitaal verbonden leveren zelfs 51% hogere financiële prestaties dan de rest.

Total Cost of Ownership (TCO) wordt benadrukt als een gebied waarop technologie een bijzonder positieve impact kan hebben.

Door gegevens te verzamelen over de werking, locatie, gebruik, service en onderhoud van alle apparatuur, kunnen nauwkeurige gegevens worden bijgehouden. Dit helpt verhuurbedrijven hun wagenpark effectiever te beheren, omdat de verblijfplaats en gereedheid van machines bekend is, en het verbetert ook de wederverkoopwaarden.

Stilstand in rekening brengen

Vooruitgaand wordt gesuggereerd dat het mogelijk zal zijn om de TCO te baseren op het feitelijke machinegebruik en om zaken als kapitaalkosten, bedrijfskosten en stilstand in rekening te brengen.

Dezelfde gegevens kunnen fabrikanten helpen bij het verbeteren van ontwerpen en verhuurbedrijven om te innoveren met nieuwe modellen.

Momenteel is slechts een derde van alle activa verbonden, volgens de bevindingen van Trackunit. Maar naarmate gereedschappen, machines en hun componenten steeds meer verbonden raken, zal dit helpen om knelpunten en inefficiënties te identificeren.

Overig nieuws