Jan Piet Valk nieuwe CFO voor Boels

Kantoor en schoolKantoor en school

Sinds april 2020 is Jan Piet Valk de nieuwe Chief Financial Officer bij Boels, een van de grootste machineverhuurbedrijven van Europa.

Pierre Boels, CEO van Boels Rental: ‘De rol van CFO is een belangrijke positie binnen Boels. Met Jan Piet hebben we iemand gevonden die ons kan helpen bij de verdere professionalisering van ons bedrijf. Er liggen verschillende complexe vraagstukken voor ons, waar Jan Piet met zijn ervaring, expertise en mentaliteit ongetwijfeld van grote waarde gaat zijn.’

Als financieel bestuurder is Valk verantwoordelijk voor de algehele financiële huishouding, M&A, Integratie en Real Estate van Boels, dat na de overname van Cramo gegroeid is naar meer dan 7.000 werknemers in 17 landen. Daarnaast neemt hij zitting in de Strategic Board.

‘Ik vind het geweldig en een eer om vanuit deze positie het Boels-team te mogen versterken en deze verantwoordelijkheid op mij te nemen.’ zegt Jan Piet Valk, CFO van Boels Rental. ‘De start had ik me natuurlijk anders voorgesteld. Het coronavirus weerhoudt me er nu van om de diverse onderdelen van Boels te bezoeken en de collega’s op werkvloer te ontmoeten. Aan de andere kant kan ik direct mijn ervaring aanwenden om oplossingen te vinden voor de vraagstukken waarmee we nu geconfronteerd worden. Samen met de directie en het team werk ik hier hard aan en dat voelt goed. De externe veranderingen waar we nu voor staan, zijn groot en complex. De manier waarop we hier samen, als één Boels, mee omgaan, zal bepalen hoe we hier uitkomen. Dit geldt niet alleen voor ons als bedrijf, maar voor elk van ons.’

Overig nieuws