VS onderzoekt import kranen

Kantoor en schoolKantoor en school

Het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gisteren aangekondigd dat het een onderzoek zal starten naar de invoer van mobiele kranen als reactie op een verzoekschrift dat in december door Manitowoc is ingediend.

Manitowoc beweert dat de toegenomen invoer van goedkope mobiele kranen – met name uit Duitsland, Oostenrijk en Japan – en inbreuk op intellectueel eigendom door buitenlandse concurrentie, de binnenlandse productie van mobiele kranen heeft geschaad. Dit terwijl het ministerie van Binnenlandse Veiligheid mobiele kranen heeft geïdentificeerd als een kritieke industrie vanwege het vele gebruik in nationale defensietoepassingen, evenals in kritieke infrastructuursectoren.

De petitie van Manitowoc beweert dat dit heeft geleid tot de sluiting van een van de twee productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en ook honderden geschoolde productiefuncties in Wisconsin zijn geschrapt. Het citeert ook de Dataweb van de Amerikaanse Internationale Handelscommissie om op te merken dat de invoer van mobiele kranen tussen 2014 en 2019 met 152 procent is gestegen en benadrukt de bevinding in 2015 dat Sany zes handelsgeheimen heeft verduisterd en inbreuk heeft gemaakt op een van zijn patenten, wat ertoe heeft geleid dat de USITC de verkoop van een van de kranen in de Verenigde Staten heeft verboden.

Manitowoc zegt dat de strijdkrachten en hun aannemers zonder invoerhulp grotendeels afhankelijk zouden worden van buitenlandse producenten van mobiele kranen.

Minister van Handel Wilbur Ross zei: “We zullen deze beoordeling grondig en snel uitvoeren. Dit onderzoek zal helpen bepalen of mobiele kranen in dergelijke hoeveelheden of onder dergelijke omstandigheden worden geïmporteerd die de Amerikaanse nationale veiligheid in gevaar kunnen brengen. “

Manitowoc-directeur Barry Pennypacker voegde toe: “Manitowoc heeft dit verzoekschrift ingediend om er bij het ministerie van Handel op aan te dringen een recente golf van invoer van mobiele kranen te onderzoeken die binnenlandse fabrikanten bedreigt. Deze invoer brengt het vermogen van de binnenlandse industrie om kranen aan het Amerikaanse leger te leveren en kritieke infrastructuur te ondersteunen in gevaar, waardoor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten wordt ondermijnd. We zijn ervan overtuigd dat dit onderzoek zal aantonen dat de president dringend behoefte heeft aan onmiddellijke en zinvolle verlichting van Manitowoc. Deze petitie gaat over het beschermen van ons Amerikaanse personeelsbestand en het behouden van onze langdurige verplichtingen tegenover het Amerikaanse leger.”

Overig nieuws