Verhuur Turkije stabiliseert

Kerem Bayrak
Kantoor en schoolKantoor en school

De vice-president van Platformder, de Turkse vereniging voor hoogwerkers, rapporteerde een verlies van 40% in banen gerelateerd aan de hoogwerker-verhuursector in Turkije, maar voorspelt groei voor de komende maanden.

Bayrak, die ook algemeen manager is van de in Turkije gevestigde fabrikant van hoogwerkerapparatuur ELS Lift, zei dat Covid-19 grote gevolgen heeft gehad voor de sector, voornamelijk in de bouw, waar het meeste van het werk wordt gevonden, wat heeft geleid tot een daling van de verhuur met 40%.

Bayrak zei dat de meeste componenten en grondstoffen die worden gebruikt bij de productie van hoogwerkerapparatuur in Turkije afkomstig zijn uit het Midden-Oosten. Hij vervolgde: “Bedrijven die geen voorraden van onderdelen hebben, kunnen vertraging oplopen in levertijden als gevolg van het dominante effect van de epidemie in de desbetreffende landen.”

Ondanks deze uitdagingen zijn er kansen in Turkije. “Niche- en klantspecifieke productie, snel serviceaanbod, producten van hoge kwaliteit met lage kosten, logistieke voordelen dankzij de locatie van het land, kostenvoordelen van de Turkse Lira en heersende commerciĆ«le oorlogen kunnen worden beschouwd als de aanzienlijke voordelen voor buitenlandse investeerders.”

Fabrikanten in Turkije kunnen ook een stijging van de vraag op de binnenlandse markt zien als gevolg van vertragingen bij de internationale logistiek en moeilijkheden bij de service na verkoop. “In lijn met de overgang naar normalisatie, gepland door de regering voor eind mei en begin juni, hopen we dat de markt zal stabiliseren, in overeenstemming met het laatste kwartaal van 2019.”

Overig nieuws