Nieuwe Jekko spinkraan onderweg

Kantoor en schoolKantoor en school

Jekko lanceert later deze zomer een geheel nieuwe spinkraan, de vijf ton SPX650. Het nieuwe model bevat de nieuwste innovaties van de onlangs gelanceerde 3,2 ton SPX532 en acht ton SPX1280 die in november werd onthuld. Jekko heeft wat basisinformatie over het nieuwe model vrijgegeven.

Zo is de SPX650 voorzien van een vijfdelige telescopische hoofdmast en uitgerust met een vierdelige 1,2 ton hydraulische beweegbare jib, terwijl er ook een korte nieuwe tweelaagse jib beschikbaar is. De maximale tiphoogte is 23,5 meter. De jib kan eventueel volledig worden verwijderd of onder de hoofdgiek worden opgeborgen met een haakblok, zodat deze kan worden ingezet zonder dat er verdere tuigage nodig is.

Nieuw variabel stempelsysteem

De SPX650 bevat ook het nieuwe variabele stempelsysteem met automatische detectie en belastingberekening, dat werd gelanceerd op de SPX1280. De tweetraps uitzwenkbare steunbalken kunnen worden opgesteld met een minimale voetafdruk van 2,9 vierkante meter of een maximum van 4,5 vierkante meter. De nieuwe kraan maakt ook gebruik van het nieuwe hydraulische systeem van de SPX1280 met volledig gelijktijdige bediening van maximaal vier functies.

Alle kraanfuncties en accessoires kunnen worden bediend met de standaard afstandsbediening die een nieuwe intuïtieve gebruikersinterface bevat. De nieuwe kraan zal worden gelanceerd als een model op lithiumbatterij, met een dieselaangedreven eenheid die volgend jaar wordt geïntroduceerd, die kan worden gecombineerd met een elektrische motor.

Lanceren via live streaming event

Het bedrijf was oorspronkelijk van plan de nieuwe machine te onthullen op de beurzen van deze zomer – die natuurlijk zijn uitgesteld – en daarom zal het de SPX650 nu in juli lanceren via een live streaming-evenement, met leveringen die later in het jaar zullen starten.

Export sales manager Alberto Franceschini zei: “De SPX650 heeft als doel ons assortiment van minikranen verder uit te breiden en de kloof tussen de SPX532 en SPX1280 te overbruggen in termen van maximaal hefvermogen. De extreem positieve resultaten behaald door de SPX532- en SPX1280-modellen bevestigen dat de oplossingen die we tot nu toe hebben voorgesteld voldoen aan de behoeften van onze klanten met hun kenmerken van veelzijdigheid, hoge prestaties gecombineerd met compacte afmetingen, kleine stabilisatiegebieden en gebruiksgemak, om nog maar te zwijgen van de groeiende aandacht voor milieu problemen in verband met het gebruik van lithiumbatterijen.

In dit project hebben we het beste van onze tot nu toe ontwikkelde technologie geconcentreerd, verder verbeterd, zonder het ontwerp en natuurlijk hoogwaardige materialen te verwaarlozen. Maar ik wil nog niet te veel verklappen!”

Overig nieuws