Merlo R50.30SPlus voor H v Rooij verreiker verhuur

Afgelopen week is door Abemec BV het nieuwe model Merlo R50.30SPlus Roto verreiker afgeleverd aan Harrie van Rooij verreiker verhuur in Vessem.

De verreiker heeft een hefcapaciteit van 4.950 kg en een maximale hefhoogte van ruim 29 meter. Hij is voorzien van twee onafhankelijke load-sensing hydrauliek pompen met flow-sharing, hierdoor kun je altijd gelijkmatig de machine roteren, geheel onafhankelijk van de andere functies. De ruime overdruk Premiumcabine heeft joysticks die worden geactiveerd door middel van handherkenning. Deze joysticks sturen automatisch het toerental van de motor aan zodra ze bediend worden.
Verder is de Merlo o.a. uitgevoerd met airco, radiografische bediening, jib, werkkooi, lier en diverse werklampen op de cabine en bovenwagen.

De continu roterende Merlo Roto heeft een Iveco NEF 4 cilinder Tier4Final motor met een vermogen van 129 kW – 176 PK. Alle roto’s van Merlo zijn standaard uitgerust met EPD ( Eco Power Drive) dat automatisch de hydrostatische transmissie en de dieselmotor aanstuurt, zodat er steeds zo economisch mogelijk gewerkt kan worden. Uiterst precies en heel eenvoudig in het gebruik.

De machinist kan vanuit zijn stoel de cabine 20 graden achterover laten kantelen om beter zicht te houden op de last, en kan hierdoor veilig, ergonomisch en comfortabel werken. De steunpoten kunnen individueel of allemaal tegelijk, snel in- en uitgeschoven worden al naargelang het werkgebied.

Merlo nieuwe Roto’s zijn voorzien van ASCS, het Adaptive-Stability-Control-Systeem. Hiermee worden de snelheid van de bewegingen, het werkbereik van de giek en verdere info duidelijk weergegeven in een kleuren display. En het systeem houdt automatisch en in realtime controle op de stabiliteit en de maximale last.

Om insporing zoveel mogelijk te voorkomen is de machine voorzien van extra brede Vredestein Flotation Trac banden met een profiel dat zowel geschikt is voor weg- als terrein gebruik.

De machine is door TUV Nederland, TCVT gekeurd.

H v Rooij verreiker verhuur Vessem biedt service voor allerlei hijswerkzaamheden en hoogwerkservice bij het snoeien en rooien van bomen, in de bouw en ook in de particuliere sector. En door de diverse hijsgereedschappen en vele hulpstukken is de inzetbaarheid zeer breed.

Overig nieuws