Recordcontract voor Mammoet

Kantoor en schoolKantoor en school

Mammoet heeft het grootste contract ooit binnengehaald met een reeks liftwerkzaamheden van in totaal meer dan 500.000 ton voor het Arctic LNG 2-ontwikkelingsproject voor vloeibaar aardgas in Moermansk, Rusland.

Mammoet zal verantwoordelijk zijn voor alle los-, transport- en installatiehandelingen voor het project en zal een vloot van kranen leveren waaronder de 1.600 ton zware Terex CC8800-1 rupskraan, evenals 2.000 SPMT-machines en verschillende Mega Jack-hefsystemen.

In totaal zal het de komende vier jaar helpen bij het installeren van 42 modules met een gewicht tussen 8.000 en 17.000 ton op betonnen constructies. Het zal ook alle overige diensten voor lossen en heffen leveren op de speciaal daarvoor gebouwde scheepswerf bij Moermansk.

Overig nieuws