Man geëlektrocuteerd in hoogwerker

Een man kwam maandag om bij een incident met een hoogwerker op de Willand Biogas-site in de buurt van Cullompton, Devon, in het VK.

De man, 34, werkte vanaf de hoogwerker samen met een collega toen deze in contact kwamen met een bovengrondse hoogspanningslijn. De man stierf ter plaatse aan verwondingen opgelopen door de elektrische schok, terwijl zijn collega naar het ziekenhuis werd gebracht maar niet ernstig gewond raakte.

Een verklaring van de lokale politie: “De politie werd eergisteren, maandag 1 juni omstreeks 09.50 uur opgeroepen naar Station Road, Willand Industrial Estate, met het bericht dat twee mannen die een hoogwerker bedienden, gewond waren geraakt toen deze in aanraking kwam met een bovengrondse elektriciteitskabel. Een 34-jarige man werd ter plaatse dood verklaard en een 32-jarige man werd ter beoordeling naar het ziekenhuis gebracht. De nabestaanden van de overledene zijn op de hoogte gebracht.”

Willand Biogas zei: “Het speet ons zeer te vernemen van het tragische overlijden van een aannemer ter plaatse. Onze gedachten en medeleven zijn bij de vrienden en familie van de overledene in deze moeilijke tijd. Het bereiken en handhaven van de hoogste gezondheidsnormen en veiligheidsbeheer is een prioriteit voor Willand Biogas en we zullen zoveel mogelijk meewerken aan het lopende onderzoek door de Health and Safety Executive. Vanwege dat lopende onderzoek is het niet gepast om in dit stadium verder commentaar te geven.”

Bron

Overig nieuws