Eerste Waste Expert in Italië

Het Italiaanse banden- en rubberrecyclingbedrijf Gatim heeft de eerste 7,5 meter / 4,3 ton Bobcat TL43.80HF Waste Expert-verreiker in ontvangst genomen van de nieuw aangestelde dealer La Nordica Macchine.

De TL43.80HF heeft een tweedelige giek met een maximaal voorwaarts bereik van vier meter. Het heeft een totale breedte van 2,3 meter, een totale lengte van achterbumper tot vorkvlak van vijf meter en een draaicirkel van 3,71 meter.

De nieuwe verreiker wordt gebruikt in de recyclingfabriek van het bedrijf in de verwerkings-, breek- en verwerkingsfasen van de recycling van de banden. Er zullen vorken worden gemonteerd voor het behandelen van de banden, terwijl er een bakbevestiging is geleverd voor de tweede en derde fase van het behandelingsproces.

De algemeen directeur van Gatim, Domenico Azzarito, zei: “Bobcat’s Waste Expert-verreiker is kleiner dan zijn concurrenten. De TL43.80HF behoudt een hoog vermogen en uitstekende prestaties. De compactheid van de machine maakt beweging gemakkelijker in krappe omgevingen en de lichtgewicht 2,1 meter brede materialenbak die we op de machine gebruiken, voldoet aan onze specifieke behoefte om containers vanaf de achterkant te laden, waar de toegangsbreedte slechts 2,25 meter is. Het vermogen om materiaal naar de bodem en achterkant van de containers te duwen is ook essentieel.”

Gevestigd in Calabrië, op de zuidpunt van Italië, is Gatim gespecialiseerd in het recyclen van afgedankte banden en rubber.

Overig nieuws