Liebherr gaat ECOL-cursussen verzorgen

Het trainingscentrum van Liebherr in Ehingen is gecertificeerd om kraanmachinisten op te leiden en te testen voor de nieuwe European Crane Operators License (ECOL).

Certificatiebedrijf Lloyd´s Register voerde de audit en inspectie uit van de Liebherr-training in Ehingen en keurde de organisatie eind maart goed. De eerste drie mobiele kraanmachinisten zijn nu opgeleid in het centrum en zijn geslaagd voor het examen om hun Europese vergunningen te behalen.

De Europese vereniging van kranen en zwaar transport ESTA werkt sinds 2013 aan het ECOL-project, ondersteund door de European Materials Handling Federation (FEM), met werkgroepen bestaande uit nationale verenigingen, fabrikanten, verhuurbedrijven en bedieners. De Mammoet Academy voerde vervolgens de eerste proeven uit in 2019 en werd het eerste ECOL-trainingscentrum, Liebherr de tweede en EUC Lillebælt in Denemarken de derde. Andere bedrijven, waaronder Sarens, hebben ook een aanvraag ingediend om ECOL-opleidings- en examencentra te worden.

Liebherr biedt momenteel twee van de drie ECOL-cursussen aan: een cursus van drie weken voor mobiele kraanmachinisten met minstens vier jaar ervaring en een cursus van één week voor mobiele kraanmachinisten met minstens acht jaar ervaring – 16 uur theoretisch en 16 uur praktisch – hoewel Liebherr aanbeveelt dat deze bedieners ook aanvullende training volgen voordat ze zich aanmelden voor de cursus van een week.

Liebherr zegt dat het opleidingscentrum van Ehingen “stappen heeft ondernomen om de uitdaging van de pandemie van het coronavirus aan te gaan” en dat “er uitgebreide actie is ondernomen zodat cursussen en trainingen nog steeds kunnen worden gegeven”.

Overig nieuws