BMS breidt uit naar Vietnam

De Deense kraan- en hoogwerker- en heavy-liftgroep BMS is een strategische alliantie aangegaan met het Vietnamese Dang Gia-bedrijf.

De alliantie tussen BMS Heavy Cranes en de verkoop- en verhuurdivisie van Dang Gia is gericht op het leveren van zware kranen voor aankomende heavy lift-projecten in het land, waaronder een aantal windenergieprojecten. Als onderdeel van de strategische alliantie zal BMS Dang Gia een aantal Liebherr LG 1750-vrachtwagenkranen en ander materieel van 750 ton leveren.

Het bedrijf zei: “We leveren momenteel kranen van 600 tot 1.350 ton voor windprojecten in Europa, Rusland, de Verenigde Staten, Australië, Taiwan en nu Vietnam. Binnenkort zullen een aantal LG1750’s op weg zijn naar Vietnam om samen met Dang Gia Corp. de eerste projecten te starten. “

Dang Gia, gevestigd in Hanoi, Noord-Vietnam, levert kraandiensten aan de zware scheepsbouw-, olie- en gas-, mijnbouw- en windmolenparken. Het beschikt momenteel over een vloot van ongeveer 50 kranen met daarop een Kobelco 7800-rupskraan van 750 ton.

Overig nieuws