Dodelijk ongeval met hoogwerker

Kantoor en schoolKantoor en school

Een man is gisteren omgekomen in Pennsylvania, terwijl een andere ernstig gewond raakte toen een kolenbandtransporteur instortte tijdens het ontmantelen.

Het incident deed zich voor in een ontmantelde kolencentrale in McAdoo, Pennsylvania, ten noordwesten van Allentown. De twee werkten vanaf het platform van een Genie SX 150 – eigendom van United Rentals – op een hoogte van ongeveer 24 meter, toen het bovenste deel van de transportband een ‘catastrofale storing’ kreeg en de werkbak van de hoogwerker raakte toen deze naar beneden kwam.

De 32-jarige Dennis Fleming stierf ter plaatse terwijl zijn collega naar een plaatselijk ziekenhuis werd overgevlogen, waar hij zich in kritieke toestand zou bevinden. Er is een onderzoek gestart waarbij zowel OSHA als veiligheids- en gezondheidsfunctionarissen voor de mijnbouw zijn betrokken.

De fabriek van Northeastern Power Company is eind 2018 gesloten en is eigendom van de divisie Luminant van Vistra Energy.

Een verklaring van het bedrijf zei: “Luminant is kapot van het nieuws over het overlijden van een aannemer op locatie in onze oude Northeastern Power Company-fabriek in McAdoo, Pennsylvania, waar ontmantelingsactiviteiten plaatsvinden. Ons bedrijf werd vanmiddag op de hoogte gebracht van de situatie. Er is contact opgenomen met de federale gezondheidsinstanties op het gebied van veiligheid op het werk en er is een onderzoek gaande naar de oorzaak van het incident “

Bron

Overig nieuws