JCB India schrapt 400 banen

Kantoor en schoolKantoor en school

JCB India heeft 400 banen geschrapt omdat de verkoop blijft dalen als gevolg van de impact van de Covid-19-pandemie.

Volgens rapporten heeft JCB India een totaal personeelsbestand van ongeveer 8.000 mensen, waaronder 4.000 vaste medewerkers. Zowel contractanten als uitzendkrachten hebben hun baan verloren.

Het bedrijf heeft een sterk marktaandeel in de Indiase bouwsector, met het leidende marktaandeel in sommige segmenten, zoals graaflaadmachines en rupsgraafmachines.

India ging op 24 maart in ‘lockdown’ en is pas onlangs verhuisd om enkele beperkingen te verminderen. “De sector bouwmachines is, net als veel andere sectoren, negatief beïnvloed door Covid-19. Aangezien de bouwactiviteit vertraagde, was er in de maand april bijna geen vraag naar bouwmachines.

“We zien een daling van ongeveer 80% van de vraag naar producten in mei en juni in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ons bedrijf is dus zwaar getroffen “, aldus Subir Kumar Chowdhury, algemeen directeur en CEO van JCB India.

JCB India heeft vijf fabrieken in India en produceert een breed scala aan apparatuur, niet alleen voor India, maar ook voor wereldwijde markten. Het introduceerde ongeveer 40 jaar geleden graaflaadmachines in India en heeft sindsdien zijn assortiment uitgebreid tot meer dan 50 verschillende modellen in acht productcategorieën.

De belangrijkste faciliteiten zijn onder meer de Ballabgarh-fabriek in de buurt van New Delhi, die graaflaadmachines maakt en tevens het hoofdkantoor is van JCB India. Het bedrijf maakt ook verreikers, dieselgeneratoren en dieselmotoren.

Er zijn ook faciliteiten in Pune die rupsgraafmachines, wielladers, verdichtingsapparatuur en constructies voor de groep maken en een ontwerpcentrum.

JCB heeft onlangs aangekondigd dat banen ook in het VK in gevaar komen.

Overig nieuws