Manitou introduceert corona maatregelen

Kantoor en schoolKantoor en school

Manitou Group heeft een reeks maatregelen ingevoerd om verplichte nationale beschermingsinitiatieven in Frankrijk te handhaven en aan te vullen, aangezien het land weer aan het werk gaat in de Covid-19-omgeving.

De gedetailleerde set protocollen is zo ontworpen dat deze op alle sites hetzelfde is en geleidelijk evolueert naarmate de lockdown door de overheid wordt vereenvoudigd.

Een van de stappen is het waar mogelijk prioriteit geven aan werken op afstand. Er zijn ook tal van maatregelen toegepast op alle locaties waar werknemers aanwezig moeten zijn. Bij aankomst op een willekeurige Manitou-locatie moet een specifieke route worden gevolgd en moet een sociale afstand van 1,5 m in de hele faciliteit worden gerespecteerd.

Een door het bedrijf verstrekt masker moet om de vier uur worden gedragen en vervangen, en er wordt specifieke uitrusting verstrekt als twee werknemers de samenwerking niet kunnen vermijden. Kantoren en open ruimtes zijn opnieuw ingedeeld. Gedeelde ruimtes, zoals kleedkamers, toiletten, vergaderzalen en bedrijfsrestaurants zijn onderhevig aan beperkingen en strikt gecontroleerd gebruik.

Om een ​​succesvolle implementatie van dit systeem te garanderen en te reageren op vragen van werknemers wanneer ze terugkeren naar de site, is regelmatige communicatie over deze maatregelen onder alle betrokkenen verspreid via video’s op het intranet van het bedrijf, sms, e-mails en posters, onder andere.

Manitou zei dat de activiteit ter plaatse geleidelijk is toegenomen in het productiegebied om alle gezondheidsmaatregelen aan boord mogelijk te maken en werknemers in staat te stellen situaties te melden die een risico vormen voor de gezondheid of het comfort.

Het bedrijf voegde eraan toe dat het nu de uitdaging was om het juiste evenwicht te vinden tussen het geleidelijk doorvoeren van de nieuwe maatregelen naarmate de vergrendeling wordt versoepeld, in overeenstemming met de aankondigingen van de regering, en het handhaven van de veiligheid van werknemers, die in toenemende aantallen naar de locatie zullen terugkeren.

Overig nieuws