Autohoogwerker omgevallen bij inspectie onder brug

Kantoor en schoolKantoor en school

Een autohoogwerker voor het inspecteren van de onderkant van bruggen, is afgelopen donderdag tijdens een inspectie van een snelwegbrug ten noordoosten van La Spezia, Italië, omgevallen.

Drie mannen waren aan het werk op het platform van de machine – een drie-assig Barin-onderbrugplatform van Autostrade-onderhoudsbedrijf MGA (Manutenzioni Generali Autostrade) – toen de machine zijn stabiliteit verloor en kantelde.

Twee van de mannen werden van de hoogwerker gegooid, één landde op de grindbank in het midden van de rivier de Magra, terwijl de andere in het water landde. Beiden werden met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De derde man bleef op de hoogwerker en werd door een lier van een brandladder gehaald.

Bron

Overig nieuws