Speedy publiceert resultaten

Kantoor en schoolKantoor en school

De Britse verhuurgroep Speedy heeft de resultaten voor het jaar tot eind maart gepubliceerd.

De totale inkomsten stegen met drie procent tot £ 406,7 miljoen, met een lichte daling van de bezettingsgraad van 57 procent vorig jaar tot 56,6 procent, maar op basis van een vloot van bijna vijf procent groter, hoewel de gemiddelde leeftijd steeg van 39,6 tot 41 maanden. De nettoschuld werd met 11 procent verlaagd tot £ 79,3 miljoen en deze is sinds het kwartaal blijven dalen tot slechts £ 67,3 miljoen. De investeringsuitgaven werden op vergelijkbare niveaus gehouden als vorig jaar op £ 53,6 miljoen. De investeringsuitgaven in april en mei waren slechts £ 500.000 en zullen naar verwachting gedurende dit jaar grotendeels laag blijven.

De winst voor belastingen daalde met 28 procent tot £ 20,7 miljoen, maar dit omvat een niet-contante afschrijving van £ 12,2 miljoen op de goodwill in verband met Geason Training – verworven in december voor £ 9,3 miljoen – als gevolg van een gebrek aan prestaties en het feit dat het onderhevig is aan een claim van een financieringsinstantie wegens gebrekkige financiële controle en te hoge betalingen tot maximaal £ 2,6 miljoen over een periode van drie jaar vanaf augustus 2017.

Chief executive Russell Down zei: “Ik ben verheugd te kunnen melden dat de hele groep een positief momentum heeft. We hebben een goed geïnvesteerde vloot, een gediversifieerd klantenbestand en een robuuste balans. Onze prioriteit blijft het welzijn van onze collega’s, klanten en de gemeenschappen die we bedienen. We blijven de richtlijnen van de overheid volgen en ondernemen actie om de veiligheid van onze collega’s te waarborgen terwijl we blijven opereren om aan de vraag van de klant te voldoen. Hoewel Covid-19 enige financiële impact zal hebben op het bedrijf, ben ik gerustgesteld door onze prestaties in de afgelopen drie maanden. We zijn goed geplaatst om in een sterke positie te komen om onze strategische doelstellingen na te streven, aangezien de normale handelsniveaus terugkeren.”

Overig nieuws