Platformers Days uitgesteld

Het Duitse hoogwerkersevenement Platformers’ Days is uitgesteld.

Messe Karlsruhe, de nieuwe organisator van Platformers’ Days, heeft gisteren aangekondigd dat het evenement zal worden uitgesteld tot september volgend jaar, vanwege de nieuwste regels van de deelstaatregering die evenementen verbieden die waarschijnlijk grotere bezoekersaantallen zullen trekken.

Dit jaar zou het debuut zijn geweest voor de nieuwe locatie in Karlsruhe en de nieuwe organisatoren / eigenaren. De laatste Platformers’ Days vond plaats in 2018 op de oude locatie in Hohenroda. Het is voor het eerst dat er een pauze van drie jaar is tussen twee events.

De nieuwe regelgeving in Baden-Württemberg – die vandaag van kracht wordt – verbiedt evenementen met meer dan 500 mensen tot 31 oktober.

De organisatoren erkenden dat gezien de nieuwe regels het evenement op geen enkele manier kon doorgaan: “Ondanks alle onzekerheden veroorzaakt door de wereldwijde pandemie van Covid-19, zijn de voortekenen voor de Platformers’ Days tot nu toe goed geweest Een redelijke oppervlakte en personeelsratio, het overheersende gebruik van de openluchtlocatie en een alomvattend concept voor bescherming en hygiëne waren al uitgewerkt en bij de verantwoordelijke autoriteiten ingediend.”

Britta Wirtz, algemeen directeur van Messe Karlsruhe, zei: “Voor Platformers’ Days kan Messe Karlsruhe niet langer wachten op de inwerkingtreding van een corona-verordening voor handelsbeurzen in september, die bedoeld is om beurzen met enkele duizenden bezoekers mogelijk te maken. Met een zwaar hart zien we onszelf gedwongen het evenement uit te stellen. We hadden tot het einde gehoopt dat de deelstaatregering de planningszekerheid zou bieden. Vandaag is dit niet het geval.”

Projectmanager Olivia Kollmer voegde toe: “We willen onze oprechte dank betuigen aan de exposanten, partners en medewerkers die tot nu toe met ons zijn meegegaan. Zoals de zaken er nu voor staan, staat Platformers’ Days nu gepland voor 10 en 11 september 2021.”

Dit betekent dat de enige overgebleven kraan- en hoogwerkershow in Europa JDL is, die vanaf 9 september in Beaune, Frankrijk zal worden gehouden

Overig nieuws