Torenkraan ingestort in Londen

Een grote torenkraan is gisteren ingestort in het oostelijke deel van Londen, VK.

Hierbij raakte een man, die op het terrein werkte, ernstig gewond en raakten ten minste drie omstanders gevangen in naastliggende huizen. De kraanmachinist zou uit zijn cabine naar beneden zijn geklommen en is niet ernstig gewond.

De kraan, een Wolffkran afkomstig van de HTC-vloot, werkte aan een woningbouwproject, toen de beweegbare jib los kwam nadat het contragewicht werd afgeworpen. De toren kwam neer op het gebouw in aanbouw terwijl de jib neerkwam op een rij huizen aan de overkant van de straat.

De hulpdiensten kwamen kort voor 15.00 uur ter plaatse, zei een woordvoerder van de London Ambulance Service: “We werden om 14.42 uur gebeld over een incident waarbij een kraan instortte nabij Watts Grove, Bow. Het incident is aan de gang en we werken nauw samen met andere leden van de hulpdiensten ter plaatse.”

Inmiddels is bekend dat een vrouw in een van de huizen die door de kraanarm is geraakt is overleden terwijl vier anderen gewond zijn geraakt.

Bekijk hieronder de beelden:

Bron

Overig nieuws