Riwal levert elektrische JLG schaarliften

Kantoor en schoolKantoor en school

Riwal Hoogwerkers levert de eerste nieuwe compacte JLG schaarliften met elektrische aandrijving aan Xtra Materieel.

Met de levering van twee nieuwe JLG ES1330L elektrisch aangedreven schaarliften is Xtra Materieel de eerste die deze compacte machines gaat inzetten in de verhuurvloot en zich daarbij meer focust op duurzaam ondernemen. “ Wij zochten ter aanvulling van onze vloot een kleinere, lichtgewicht machine, die breed inzetbaar is voor klanten”. aldus Erik Westerhof, Directeur van Xtra Materieel.

De nieuwe JLG ES1330L is een elektrisch aangedreven schaarlift van amper 900 kg. Door de smalle breedte van 76,2 cm en platformhoogte van 3,96 m is deze machine ideaal voor gebruik in krappe ruimtes en verdiepingsvloeren met gewichtsbeperkingen, zoals in datacenters, hotels en musea. “ We zien een stijgende vraag in Nederland naar kleinere, lichtgewicht modellen die ook nog eens bijdragen aan de vermindering van stikstofuitstoot”, aldus Wilco Stout, National Sales Manager, bij Riwal.

De JLG ES1330L maakt onderdeel uit van de JLG ES-serie, dat bestaat uit 8 schaarliften met een werkhoogte van 7 tot en met 12 meter. Alle schaarliften uit de ES-serie hebben slechts 6 slangen. Dat is heel wat minder dan de machines met hydraulische aandrijving, zodat de kans op lekken daalt en er minder onderhoud nodig is. Tevens beschikken alle nieuwe modellen over variabele kanteling, wat een groter werkbereik mogelijk maakt op lichte hellingen. Hun elektrische aandrijfsysteem biedt een levensduur van de accu die tot tweemaal hoger ligt, hogere rijsnelheden en snellere laadtijd in vergelijking met de hydraulische aandrijving.

“We hebben de prestaties van deze nieuwe schaarliften verbeterd om onze klanten meer waarde en wendbaarheid te bieden”, vertelt Shashank Bhatia, Senior Director, Global Product Development bij JLG.

Overig nieuws