$ 85.000 voor dodelijk laadincident

Kantoor en schoolKantoor en school

Het Australische verhuurbedrijf United Access heeft een boete van $ 85.000 ontvangen voor een dodelijk laadincident in 2017 in Melbourne, Victoria.

Het incident betrof een bestelwagenchauffeur James Watt, 39, hij had een 86ft Grove MZ 86J telescoophoogwerker door de poort van United’s faciliteit gereden om deze op zijn vrachtwagen te laden. Terwijl hij dat deed raakte de hoogwerker de weg in en werd geraakt door een passerende automobilist, die Watt uit de werkbak katapulteerde. Een maand later overleed hij aan zijn verwondingen.

Het bedrijf werd schuldig bevonden aan het niet bieden van een veilige werkomgeving waarin niet-werknemers niet worden blootgesteld aan risico’s.

De rechter van het Victoria County Court, Scott Johns, zei dat een andere vrachtwagen de chauffeur had ‘afgeleid’ en dat het begrijpelijk was dat ze de werkbak niet opmerkte. “Het risico op een ongeval tussen een hoogwerker en een automobilist lag voor de hand. Het was een aanwezig en identificeerbaar risico en goedkope maatregelen zoals verkeerspalen, een spotter om de rijbaan te bewaken en een bord had kunnen worden gebruikt om mensen bewust te maken van de mogelijke gevaren.”

De eigenaar en directeur van United Access, John Wilson, verklaarde dat hij oprecht spijt had van wat er was gebeurd en dat het bedrijf onmiddellijk actie had ondernomen om de problemen in verband met het incident aan te pakken. Dit omvatte een volledige herziening van veiligheidssystemen in het algemeen en de implementatie van nieuwe procedures en rapportagemaatregelen.

Overig nieuws