Skyjack kondigt nieuwe schaarfuncties aan

Kantoor en schoolKantoor en school

Skyjack heeft een nieuw lekbeheersysteem geïntroduceerd voor zijn assortiment van DC elektrische schaarhoogwerkers en heeft ook aangekondigd dat er inklapbare vangrails beschikbaar zijn voor zijn ANSI-compatibele SJ3219.

Het Ecotray-lekbeveiligingssysteem voorkomt potentiële lekken van hydraulische systemen die op vloeren en andere interne componenten druppelen. Het Skyjack-systeem elimineert de behoefte aan “luiers” en is geschikt voor gevoelige ruimtes zoals werkzaamheden aan decoratieve vloeren, cleanrooms en ruimtes waar hygiëne en angst voor chemische besmetting van belang zijn.

‘Het idee van de zogenaamde luier bestaat al langer. Het is echter lastig gebleken om de functionaliteit toe te passen en lekken te beperken, dus hebben we iets anders bekeken, ”zegt Kris Schmidt, productmanager bij Skyjack.

Het bedrijf zei dat de Ecotray ”is ontworpen met het oog op essentiële machinefunctionaliteit. Functies zoals pothole-bescherming, statisch riemgebruik, toegang tot de noodstop, nooddaalfunctie en de basisbediening”.

Het systeem is verkrijgbaar als fabrieksinstallatie of als veldkit en is beschikbaar op Skyjack’s reeks Ecotray-ready DC-scharen. Het systeem maakt gebruik van een reeks opvangbakken met absorberende kussens, die snel en gemakkelijk kunnen worden vervangen. Als veldkit kan Ecotray binnen 10 minuten worden gemonteerd en is ontworpen om zonder gereedschap te worden geïnstalleerd. Het vervangen van absorberende pads duurt slechts enkele seconden en vervangingen zijn rechtstreeks verkrijgbaar bij Skyjack. Een duidelijk label geeft aan dat de machine is uitgerust met het systeem.

“In tegenstelling tot andere systemen die zich richten op de hydraulische hoofdbak, beschermt Ecotray ook tegen lekken van aandrijfmotoren en stuurcilinders”, aldus Schmidt.

Skyjack kondigde ook aan dat zijn ANSI-compatibele SJ3219 nu standaard wordt geleverd met RapidFold-leuningen. Met het nieuwe systeem kan de bovenkant van de platformrails snel worden neergeklapt en is toegang mogelijk via standaarddeuren en andere gebieden met beperkte ruimte.

skyjack rapidfold
Skyjack’s RapidFold

De rails hebben een snelontgrendelingsmechanisme dat binnen enkele seconden de rails tot 80 inch kan vouwen. Eenmaal door de deur kunnen de rails worden teruggebracht tot de gewenste railhoogte.

Overig nieuws