Omzet daling Manitou in 2020

Kantoor en schoolKantoor en school

Manitou meldt een sterke daling van de inkomsten en winstgevendheid voor de eerste zes maanden van het jaar.

De totale omzet was € 761,6 miljoen lager, 35 procent op hetzelfde punt vorig jaar, met een netto-inkomen van € 13,5 miljoen, bijna 78 procent onder het resultaat van vorig jaar. Het is de onderneming echter gelukt om de nettoschuld te verminderen van € 201,4 miljoen naar € 178,8 miljoen, een afname van ruim 11 procent.

Kijkend naar de drie divisies behaalde de divisie Material handling en Access een halfjaarlijkse omzet van € 496 miljoen, een daling van 40 procent ten opzichte van het jaar, met een bedrijfswinst van € 19,7 miljoen, een daling van 70 procent ten opzichte van vorig jaar.

Bij de divisie Compact Equipment – grotendeels Gehl – daalde de omzet met 31 procent tot € 123 miljoen, maar het kleine bedrijfsresultaat van € 3,9 miljoen vorig jaar veranderde dit jaar in een verlies van € 9,7 miljoen. Als gevolg hiervan heeft het bedrijf zijn personeelsbestand met 100 werknemers in fabrieken in de Verenigde Staten en India verminderd.

Ondertussen zagen de dienstenactiviteiten de inkomsten voor het halfjaar met negen procent dalen tot € 141,9 miljoen, maar het bedrijfsresultaat verbeterde met 18 procent tot € 16,9 miljoen dankzij kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen.

De totale omzet in het tweede kwartaal was 43 procent lager op € 341 miljoen.

Chief executive Michel Denis zei: “De eerste helft van 2020 werd gekenmerkt door de plotselinge Covid-19-crisis die onze markten sinds half maart verstoort, wat resulteerde in een daling van 35 procent in onze verkoop in vergelijking met een record in de eerste helft van 2019.”
Zodra de gezondheidscrisis uitbrak, reageerden we zeer snel om gezondheids- en operationele maatregelen te implementeren om onze werknemers te beschermen en aan de dringende behoeften van onze klanten te blijven voldoen. Onmiddellijk werd een stuurgroep crisisbeheersing opgericht om de richting en de te nemen prioritaire acties vast te stellen. We hebben constante communicatie tot stand gebracht met onze teams, belanghebbenden en de raad van bestuur. Dankzij de wendbaarheid en reactiviteit van onze medewerkers konden we onze klanten en gebruikers gedurende de hele periode ondersteunen, met name wat betreft reserveonderdelen en technische assistentie.”

“Al deze maatregelen hebben ons geholpen om deze zeer moeilijke periode op de best mogelijke manier door te komen en we zijn nu teruggekeerd naar een marktorder aangepast aan de huidige activiteitsvolumes in onze markten.”

“Door de opleving aan het einde van het kwartaal sloot de groep de eerste jaarhelft af met een orderboek van € 555 miljoen, wat ons in staat stelt om verkoopvooruitzichten voor 2020 te schatten die ongeveer 30 procent lager zijn dan in 2019 en, bij gebrek aan verdere verslechtering van de wereldwijde economische context, een huidig ​​bedrijfsresultaat tussen 2,7 en 3,2 procent. We zijn ook van mening dat de crisis die we doormaken, economische gevolgen zal hebben na 2020 en dat onze huidige doelstelling voor bedrijfsinkomsten van meer dan acht procent van de omzet onder het Ambition 2022-plan niet zal worden behaald tegen de oorspronkelijke streefdatum. ”

Overig nieuws