Goede resultaten United Rentals

United Rentals Logo

Het in de VS gevestigde United Rentals heeft de resultaten over het eerste halfjaar en het tweede kwartaal gepubliceerd, waaruit blijkt dat het bedrijf het in het tweede kwartaal relatief goed heeft gedaan.

De totale inkomsten voor de zes maanden tot eind juni waren 44,06 miljard, acht procent lager dan in dezelfde periode in 2019. De winst voor belastingen was 16,5 procent lager op $ 477 miljoen.

In het tweede kwartaal, dat allemaal werd beïnvloed door de Covid-19-pandemie, waren de inkomsten 16 procent lager, bijna volledig als gevolg van een daling van 16 procent van de huurinkomsten. De winst voor belastingen daalde met bijna 28,5 procent tot $ 251 miljoen.

De bruto-investeringsuitgaven voor de zes maanden bedroegen slechts 353 miljoen dollar, vergeleken met 1,13 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van gebruikte apparatuur uit de vloot bleef zeer dicht bij die van vorig jaar: 384 miljoen dollar.

Het bedrijf heeft nu zijn prognoses voor het volledige jaar opnieuw gepubliceerd en verwacht nu een omzet rond de 8 miljard dollar te behalen, ongeveer 10 tot 15 procent lager dan de 9,35 miljard in 2019. Tegelijkertijd verwacht het tussen 800 en 900 miljoen dollar uit te geven aan nieuwe huurapparatuur, ruim de helft van de $ 2,13 miljard die het in 2019 heeft uitgegeven.

CEO Matthew Flannery: “We zijn tevreden met onze resultaten over het tweede kwartaal, die zowel de flexibiliteit als de veerkracht van ons bedrijfsmodel weerspiegelen. Onze medewerkers hebben uitstekend werk verricht door onze kosteninitiatieven uit te voeren en tegelijkertijd onze klanten te helpen veilig te werken tijdens de pandemie. Ik ben geïnspireerd door de toewijding van ons team aan ons bedrijf en de gemeenschappen die we bedienen.”

Overig nieuws