Haulotte breidt Afrikaanse distributie uit

De faciliteit van Groupe Premium in Casablanca, Marokko
Kantoor en schoolKantoor en school

Haulotte heeft het Marokkaanse distributiebedrijf Groupe Premium aangesteld als distributeur in 12 landen in Noordwest-Afrika.

Groupe Premium is verantwoordelijk voor de verkoop, service en vervanging van onderdelen voor hoogwerkers en verreikers van Haulotte in Marokko, Senegal, Guinee Conakry, Mauritanië, Ivoorkust, Burkina Faso, Niger, Kameroen, Tsjaad, Mali, Togo en Benin. Groupe Premium vertegenwoordigt ook Manitou, Merlo, Locatelli-kranen, Linde Fork-vrachtwagens en Liebherr-graafmachines. Naast de belangrijkste service- en onderdelenactiviteiten heeft het een verhuurvloot op lange termijn, voornamelijk voor de merken die het vertegenwoordigt.

Gevestigd in Casablanca en met dochterondernemingen in Senegal, Ivoorkust, Burkina Faso, Kameroen, Mali en Togo, biedt Premium algemene constructie- en handlingapparatuur voor lange en korte verhuur, evenals after sales en serviceovereenkomsten, training en gebruikte / gereviseerde apparatuur.

Didier Mertens, algemeen directeur van Haulotte Africa: “We zijn verheugd deze distributieovereenkomst aan te kondigen. Afrika is een groeiende markt die vraagt ​​om hoogwaardige apparatuur. Deze samenwerking zal onze geografische dekking uitbreiden en stelt ons in staat om aan de toenemende vraag te voldoen.”

Het bedrijf werd in 1949 opgericht door François Millet onder de naam Altatex om reserveonderdelen te importeren en distribueren. Het begon met de distributie van Linde-vorkheftrucks in 1965 en voegde Manitou Rough Terrain-heftrucks toe in 1986 en Liebherr Construction, evenals Putzmeister, in 1995. In 2017 verwierf de in Parijs gevestigde private equity-investeerder Amethis een “aanzienlijk belang” in het bedrijf.

Overig nieuws