Nieuwe CEO voor Manitowoc

Aaron Ravenscroft
Kantoor en schoolKantoor en school

Barry Pennypacker is per direct afgetreden als CEO van de Amerikaanse kraangroep Manitowoc. Hij wordt vervangen door de huidige uitvoerende vice-president van kranen Aaron Ravenscroft.

Pennypacker geeft ook zijn bestuurszetel op, maar blijft tot het einde van het jaar in een adviserende rol – om een ​​soepele overgang te garanderen.

Ravenscroft kwam in maart 2016 bij Manitowoc vanuit de Weir Group, waar hij regionaal directeur was van de Amerikaanse materialenactiviteiten. Hij had een paar jaar daarvoor ook met Pennypacker bij Gardner Denver gewerkt. Kort nadat hij bij Manitowoc kwam, nam hij de ‘Mobile Cranes business’ over. Het jaar daarop verliet Weyers het bedrijf en werden de twee divisies herenigd onder Ravenscroft als executive vice president of cranes.

Voorzitter Kenneth Krueger zei: “Met zijn mix van vaardigheden, ervaring en kennis van het bedrijf, heeft de raad er vertrouwen in dat Aaron de juiste persoon is om Manitowoc niet alleen door deze ongekende wereldwijde crisis te blijven leiden, maar ook naar een wereldwijd marktherstel en een nieuwe fase van groei en ontwikkeling.”

“Namens het hele bestuur wil ik Barry bedanken voor zijn service aan Manitowoc en zijn passie voor het potentieel ervan. Onder zijn hoede heeft de onderneming de breedte van haar productportfolio uitgebreid, de winstgevendheid aanzienlijk verbeterd en een basis gelegd voor een aanhoudende groei op lange termijn.”

Ravenscroft voegde toe: “Manitowoc heeft zichzelf gevestigd als een wereldwijde productieleider van kranen en hijsoplossingen, en het is een eer om de rol van CEO op zich te nemen tijdens deze belangrijke tijd in zijn geschiedenis. We hebben de financiële flexibiliteit om deze moeilijke periode te doorstaan, en tegelijkertijd nemen we de nodige stappen om ervoor te zorgen dat we verdere marge-expansie en winstgevendheid kunnen bereiken naarmate de wereldmarkten zich herstellen. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te blijven werken met ons ervaren leiderschapsteam, de raad van bestuur en al onze teamleden om onze strategische prioriteiten te bevorderen, een sterker bedrijf voor onze klanten en werknemers te creëren en waarde op lange termijn te leveren voor onze aandeelhouders. ”

Barry Pennypacker

Pennypacker zei: “Het was een voorrecht om Manitowoc de afgelopen vijf jaar te hebben geleid, en vooral gedurende de afgelopen maanden, toen onze opmerkelijke medewerkers onderdelen en diensten aan onze klanten bleven leveren in een tijd van essentiële nood. Ik ben ongelooflijk trots op wat ons team samen heeft bereikt, inclusief het opnieuw toewijden aan de ‘Voice of the Customer’ en het bedrijf strategisch positioneren voor groei op lange termijn. Aaron en ik werken al meer dan 17 jaar nauw samen in verschillende bedrijven, en ik deel het vertrouwen van de raad in hem. Ik kijk ernaar uit om hem de nodige ondersteuning te bieden tijdens de transitie, en ik heb er alle vertrouwen in dat Manitowoc onder leiding van Aaron goed door de huidige operationele omgeving zal blijven navigeren en nog sterker zal worden.”

Overig nieuws