Kraan op schip raakt brug

Kantoor en schoolKantoor en school

De giek van een rupskraan raakte vorige week de Douglas Bridge in Juneau, Alaska, toen het schip onder de brug doorging.

Het schip had twee kranen aan boord, de volledig opgetuigde rupskraan en een Rough Terrain. De giek van de rups raakte de brug waardoor de kraan naar voren kantelde, waardoor de giek langs de onderkant van de brug schraapte. Toen de giek eenmaal de brug had geraakt, kantelde de kraan terug op zijn sporen, schommelde achterover en bleef op wonderbaarlijke wijze rechtop staan. Het schip vervolgde zijn weg. Het incident vond ongeveer twee uur voor eb plaats.

Volgens ambtenaren inspecteerden ingenieurs de brug kort nadat het incident was gemeld en bevestigden ze dat de schade oppervlakkig was. Hetzelfde kan niet gezegd worden van de kraan, die, hoewel hij intact bleef, structureel zou zijn aangetast.

Het hele incident werd vastgelegd op de onderstaande video.

Bron

Overig nieuws