AC 220 voor Heeren

Het Nederlandse kraan- en transportbedrijf Heeren Groep heeft een 220 tons Demag AC 220-5 All Terrain kraan in ontvangst genomen.

De nieuwe vijfassige AC 220-5 vervangt een verouderde Demag 200-1 en heeft een achtdelige 78 meter hoofdmast, plus een 11,4 tot 21 meter tweevoudig wegzwenkbaar verlengstuk voor een maximaal bereik van 102 meter. De eerste klus was het plaatsen van prefabbetonelementen en er stond een tweede klus op het programma waarvoor een verlenging van 21 meter nodig was.

Ronald Leeuw, operationeel manager kraanverhuurdivisie Heeren: “Demag-kranen zijn al lang een essentieel onderdeel van onze vloot. In het verleden ging het assortiment producten dat we hadden van de AC 100 naar de grote AC 1200. Het leverde absoluut fantastisch werk op het gebied van tillen en plaatsen van prefab betonelementen. Daarnaast staat een klus voor de deur waarbij hij voor het eerst de 21 meter lange hoofdmastverlenging zal gebruiken, dus de kraan gaat werken met een systeemlengte van 99 meter.”

Heeren, gevestigd in Roosendaal, heeft een vloot van All Terrain kranen, mobiele torenkranen en spoorwegkranen. Het heeft ook een divisie voor machinetransport en fabrieksverplaatsing.

Overig nieuws