Dingli neemt een belang in Teupen

De Chinese fabrikant van hoogwerkers Dingli heeft een belang van 24 procent verworven in de Duitse fabrikant van spinhoogwerkers Teupen.

Dingli heeft sinds 2016 een belang van 20 procent in Magni Telehandlers in Italië en sinds 2017 een belang van 25 procent in MEC Aerial Work Platforms in Californië. De transactie was eerder overeengekomen en ondertekend op vrijdagavond.

Dingli zegt dat het daarnaast een nieuw Dingli European Research & Development-centrum (R&D, Duitsland) zal openen, vergelijkbaar met het centrum dat het heeft met Magni in Italië. Het voegde eraan toe: “Door technologie te delen met Teupen, zullen beide partijen samen een serie hoogwerkers ontwikkelen met een grote last en een hoog bereik – 36 tot 50 meter – en samenwerken aan een volledige serie elektrisch aangedreven machines, inclusief hoogwerkers, om een ​​hele reeks productecosystemen te creëren. “

Dingli is al geruime tijd geïnteresseerd in de spinhoogwerker markt en bouwde enkele jaren geleden een eigen kleine spinhoogwerker voor de lokale markt. Vorig jaar tekende het een samenwerkingsovereenkomst met Platform Basket om het in China te vertegenwoordigen.

Overig nieuws