Inkomsten Manitex dalen met 35%

Manitex logo

Manitex, eigenaar van PM-knikkranen, Manitex-hoogwerkers, Oil & Steel-platforms en Valla pick & carry-kranen, heeft zijn resultaten over het tweede kwartaal bekendgemaakt.

De totale inkomsten voor de zes maanden tot eind juni bedroegen $ 85,8 miljoen, een daling van 23 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd werd de winst vóór belastingen van vorig jaar van $ 4,6 miljoen dit jaar omgezet in een verlies van $ 9,4 miljoen.

De orderportefeuille eind juni bedroeg $ 44,3 miljoen, een daling van 17,5 procent ten opzichte van vorig jaar, maar eind juli was het hersteld tot $ 48,4 miljoen, waarbij de helft van de orderportefeuille bestond uit PM-autolaadkranen. Het bedrijf slaagde er wel in om de nettoschuld terug te brengen van 41,3 miljoen vorig jaar naar $ 34,4 miljoen eind juni door zijn Europese schuld met korting af te betalen.

In het tweede kwartaal was de omzet 35 procent lager op $ 37,1 miljoen, met een verlies vóór belastingen van $ 3,1 miljoen, vergeleken met een winst in hetzelfde kwartaal 2019 van $ 3,7 miljoen.

Chief executive Steve Filipov zei: “We blijven wereldwijd veiligheidsprotocollen implementeren om onze werknemers en hun families te beschermen tijdens de huidige Covid-19 pandemie, inclusief een verhoogde frequentie van schoonmaken en desinfecteren, praktijken voor sociale afstand en andere maatregelen die in overeenstemming zijn met specifieke wettelijke vereisten.”

“De prestaties van het tweede kwartaal werden negatief beïnvloed door een lagere productie en toenemende onzekerheid, als gevolg van de aanhoudende pandemie, en van het toekomstige vraagbeeld in bepaalde geografische markten.”

“Hoewel we een verlies hebben gerapporteerd voor het tweede kwartaal, op een verkoopniveau dat de tijdelijke economie van een wereldwijde pandemie weerspiegelt, hebben we $ 4,6 miljoen aan cash gegenereerd uit operaties, en we blijven agressieve maatregelen nemen om de kosten te verlagen en ons evenwicht te verbeteren. vel. In dit opzicht hebben we na de afsluiting van het kwartaal ook een deel van onze Europese schuld afbetaald met een korting van 15 procent op de nominale waarde.”

“In de toekomst zal onze focus liggen op de juiste afmeting van ons bedrijf om te voldoen aan de marktvraag, behoud van marges en het genereren van cash uit bedrijfsactiviteiten. Daartoe hebben we in de eerste helft van 2020 het personeelsbestand en beperkte productieschema’s in Noord-Amerika doorgevoerd, en we hebben dit proces in het derde kwartaal voortgezet. We verwachten met deze acties een extra jaarlijkse besparing van ongeveer $ 5,4 miljoen te genereren. We bereiden ons voor op een lagere vraag, die wordt verergerd door de pandemie, die het hele jaar kan aanhouden. We verwachten aanhoudende bescheiden groei bij PM, en hopen het jaar af te sluiten met Covid-19 achter ons, met PM op schema om verkoopniveaus te bereiken die niet meer zijn gezien sinds de laatste stijging van de wereldwijde verkoop van apparatuur.”

Overig nieuws