Omzet Snorkel gedaald

Tanfield Group, die 49% van de aandelen van Snorkel in handen heeft, meldde dat de fabrikant, die nu voor het grootste deel in handen is van de Ahern Family of Companies, in de eerste zes maanden van 2020 een omzet zag van $ 60,2 miljoen, een daling van 46,4% vergeleken met dezelfde periode in 2019.

Dit resulteerde in een verlies aan winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) van $ 6,2 miljoen in de periode van zes maanden.

De impact van de pandemie is duidelijk, zei Tanfield bij het vergelijken van het eerste en tweede kwartaal van 2020 met de overeenkomstige kwartalen in 2019, waarin de omzet in het eerste kwartaal met 15,9% daalde tot $ 43,4 miljoen, terwijl de omzet in het tweede kwartaal met 72,4% daalde tot $ 16,8. m.

Vanwege de aanhoudende impact van de Covid-19-pandemie, zei Tanfield dat het bestuur verwacht dat de rest van 2020 waarschijnlijk een aanhoudende daling van de verkoop zal zien in vergelijking met 2019. In de verklaring van Tanfield stond: “Zoals bij veel productiebedrijven over de hele wereld, is Snorkel aanzienlijk getroffen door de wereldwijde Covid-19-pandemie en veel van de productielocaties zijn voor aanzienlijke periodes gesloten om zowel het personeel als andere belanghebbenden te beschermen en om wereldwijd te voldoen aan een aantal thuisblijf-verzoeken.”

Overig nieuws