Man overlijdt tijdens onderhouden boom

Kantoor en schoolKantoor en school

Een man in Minnesota is overleden tijdens het onderhouden van een boom nadat de giek van zijn autohoogwerker uit het niets naar beneden kwam.

De man, James Mueller, 62, eigenaar van Jim’s Tree Service was aan het werk vanaf het platform van zijn Hi-Ranger-autohoogwerker in de stad Zumbrota, ten zuidoosten van Minneapolis, Minnesota, toen de giek naar verluidt stopte met werken en met de man naar beneden stortte.

Volgens de politie van Zumbrota werkte Mueller op een hoogte van ongeveer 10 meter toen de giek – die een ge├»soleerd gedeelte heeft – “van de vrachtwagen brak”. Het is onduidelijk wat de oorzaak van de storing kan zijn geweest, en of het te wijten was aan vermoeidheid in de gieksecties of dat een boomtak was gevallen en de giek misschien had geraakt. Bij aankomst probeerden paramedici van de plaatselijke ambulancedienst zijn leven te redden, maar dat lukte niet en hij werd ter plekke dood verklaard.

Het incident wordt nu onderzocht bij het Regional Medical Examiner’s Office van Southern Minnesota.

Bron

Overig nieuws