Baumachinenmesse Bern geannuleerd

Kantoor en schoolKantoor en school

De Zwitserse beurs voor bouwmachines Baumaschinenmesse Bern, gepland voor 17 maart 2021, is geannuleerd vanwege aanhoudende zorgen en onzekerheden rond de Covid-19-pandemie.

Als zodanig is het mogelijk het eerste 2021-evenement in dat nu al wordt afgelast.

De organisatoren maakten hun beslissing eerder deze week via een e-mail aan de exposanten bekend met de mededeling: “De grote planningsonzekerheid en de effecten van de officiële eisen op het karakter van de beurs zouden de uitvoering bemoeilijken. Wij zijn ons ervan bewust dat een optreden op de beurs voor de meeste exposanten gepaard gaat met een lange doorlooptijd. Tegen deze achtergrond betekenen de heersende planningsonzekerheid en de wettelijke beperkingen een hoog economisch risico in een toch al moeilijke tijd.”

“De beslissing om vervroegd af te gelasten was een erg moeilijke beslissing, maar zelfs voor bezoekers is zo’n beurs onder de huidige omstandigheden niet erg aantrekkelijk. Het live karakter van het evenement gaat misschien helemaal verloren.”

De organisatoren werken samen met Bernexpo aan alternatieven, waaronder een vorm van virtueel formaat. Het heeft nog geen beslissing genomen over het opnieuw plannen en zou het gewoon kunnen verlaten tot de volgende geplande show in 2023 was gepland.

Overig nieuws