Manitou lanceert MLT 420 in Amerika

Manitou heeft de 2.000 kg / 4,3 meter MLT 420 verreiker gelanceerd in Noord-Amerika.

De MLT 420 is Manitou’s meest compacte model met een totale breedte van 1,49 meter, een totale hoogte van 1,9 meter en een totale lengte van 3,63 meter. Het maximale voorwaartse bereik is 2,65 meter, waarbij hij 900 kg aankan. Het totale gewicht is 4.260 kg, terwijl het vermogen afkomstig is van een Stage V Kubota met een rijsnelheid van 25 km / u.

Ondanks zijn afmetingen heeft de MLT 420 een volledige bestuurderscabine met 360 graden zicht. De JSM-joystick – Joystick, Switch en Move – omvat de functie voor het schakelen van richting en versnelling voor de hydrostatische transmissie met twee snelheden, terwijl de machinist ook alle hydraulische functies met één hand kan bedienen, zodat de andere hand te allen tijde aan het stuur kan blijven .

Tot de standaardkenmerken behoren ook een automatisch omkerende ventilator, waardoor hij ideaal is voor het werken in stoffige omgevingen en het ‘Easy Connect-systeem’ van Manitou voor het snel wisselen van een brede selectie hydraulische aanbouwdelen.

De machine is sinds vorig jaar verkrijgbaar in Canada, maar wordt nu geproduceerd voor de VS.

Overig nieuws