Manitou produceert robotstapelaars

Kantoor en schoolKantoor en school

Magazijnlogistiek specialist Effidence en Manitou Group gaan een reeks robotstapelaars lanceren.

De samenwerking tussen de twee Franse bedrijven zal resulteren in het co-ontwerp van autonome stapelaars en industriële tractoren en zal voordelen opleveren voor beide bedrijven, waaronder expertise in de nieuwste robottechnologieën voor de Manitou Group en een sterk distributienetwerk voor Effidence. De fabrikant is al goed ingeburgerd in de productie van de op maat gemaakte robotwagen, de EffiBOT.

Cédric Tessier, president en oprichter van Effidence, zei: “Met EffiBOT hebben we laten zien dat robots meer kunnen zijn dan alleen een transportmiddel voor goederen. Onze autonome robots zijn een echte productiviteitswinst bij voorbereidingswerkzaamheden en voor operators. Het bedrijf is nu geïnteresseerd in disruptieve technologieën van coöperatieve robotvloten.”

“In deze context waren we op zoek naar een solide partner om het aanbod van onze robots uit te breiden naar logistieke stromen van pallets of het slepen van zware en / of omvangrijke ladingen en kozen we voor Manitou.”

De robotstapelaars worden geassembleerd door LMH Solutions, een dochteronderneming van Manitou Group, gevestigd in Beaupréau, en het onderhoud zal worden uitgevoerd door technici uit het Manitou-netwerk.

Overig nieuws