Dodelijk ongeval laadkraan

ComputerComputer

Een autolaadkraanmachinist is vorige week overleden toen zijn kraan en de vrachtwagen waarop het was gemonteerd, omvielen op een spoorbrug die over de Mekong-rivier in Noord-Laos werd gebouwd.

De chauffeur / machinist, 43, was dinsdag 15 september bezig met het afleveren en installeren van lantaarnpalen op de brug, toen de vrachtwagen volgens lokale rapporten begon te rijden en tegen de slagboom botste waardoor hij omviel. De machinist werd in het water gegooid en werd uiteindelijk ongeveer 80 kilometer stroomafwaarts gevonden – hij was verdronken.

Een onderzoek wees uit dat de oorzaak van het incident een chauffeursfout was, maar desondanks stemde de aannemer ermee in om de familie een niet nader genoemd bedrag te betalen en de begrafeniskosten te dekken.

De brug maakt deel uit van de $ 6 miljard, 260 mijl lange Laos-China-spoorweg die nu voor meer dan 80 procent voltooid is. Als het klaar is, loopt het van de Chinese grens naar de grens met Thailand.

Bron

Overig nieuws