Reorganisatieplan voor Manitou

ComputerComputer

Manitou heeft een reorganisatieplan ingediend om het personeelsbestand aan te passen naar aanleiding van aanzienlijk lagere verkopen.

De Centrale Werknemersvertegenwoordiging is vandaag bijeengekomen om het plan en het aanpassingsproject te herzien. De volgende verklaring is afgegeven:

“Na een lange groeicyclus wordt de Manitou-groep sinds midden 2019 geconfronteerd met een neergang op zijn markten. De economische crisis als gevolg van de pandemie heeft deze neerwaartse trend versterkt. Voor het boekjaar 2020 verwacht de groep een omzetdaling van ongeveer 30 procent in vergelijking met boekjaar 2019.”

“Zodra de eerste tekenen van de crisis optraden, nam de groep een reeks gezondheids-, economische en organisatorische maatregelen om zijn werknemers te beschermen en zijn financiële situatie te vrijwaren. Als gevolg stelt het plan, dat vandaag aan het Central Employee Representative Committee is voorgesteld, een vermindering van 63 indirecte posities binnen Manitou BF (Frankrijk). Er komt een periode van vrijwillig verlof om gedwongen ontslagen te beperken.”

“Dit plan volgt op de maatregelen die al zijn geïmplementeerd in andere landen waar de Manitou-groep actief is, met name in de Verenigde Staten, India en Brazilië.”

Overig nieuws