APEX draagt bij aan herstel hoogwerkermarkt

ComputerComputer

APEX, de internationale vakbeurs op het gebied van mobiele werkplatforms, kan in 2021 een belangrijke rol spelen in het herstel van de verhuursector die zware klappen heeft gekregen door de COVID-19 pandemie.

Reeds eerder werd bekend gemaakt dat de vakbeurs vanwege het virus was verschoven van juni 2020 naar 15 tot 17 juni 2021.

De organisatoren van APEX, Industrial Promotions International en de KHL Group, zullen alle zeilen bijzetten om de beurs in juni 2021 te laten plaatsvinden en al hun daadkracht en energie inzetten om de geteisterde sector weer een succesvolle ontmoetingsplaats te bieden. Ondanks de onzekerheid over de aanhoudende impact van COVID-19.

De meeste APEX-exposanten die reeds voor 2020 hadden geboekt, hebben inmiddels bevestigd hun stand ook voor 2021 te willen behouden. Dit betekent dat van 15 tot en met 17 juni, 2021, meer dan 100 exposanten zowel binnen als buiten het MECC in Maastricht allerlei soorten hoogwerkers, verreikers, werkliften, schaarliften, verticale werkplatforms en ander hoogwaardig steigermateriaal zullen komen presenteren.

Gelijktijdig met APEX zal wederom ook het jaarlijkse congres van de European Rental Association alsmede de International Rental Exhibition (IRE) worden gehouden. Dit betekent dat managers van alle grote verhuurbedrijven uit Europa in Maastricht aanwezig zullen zijn. APEX bezoekers hebben gratis toegang tot deze vakbeurs voor de verhuur van apparatuur.

Volgens recente voorspellingen zal de markt voor mobiele werkplatforms juist in juni 2021 weer sterk herstellen na de malaise waarin zij was geraakt door COVID-19. De laatste prognose van de European Rental Association geeft zelfs aan dat de Duitse verhuursector naar verwachting met 5,7% zal groeien, de verhuursector in de VK met 4,6%, in Italië met 7,1%, in Frankrijk met 8,4% en in Spanje met 5,2%.

Overig nieuws