Genie introduceert TraX in Europa

ComputerComputer

Genie lanceert de Z-62/40 TraX in de regio Europa en Rusland.

De Z-62/40 TraX, gebaseerd op de Z-62/40 en eerder gelanceerd in de VS, vormt een aanvulling op vijf bestaande Genie telescoophoogwerkers op rupsbanden. Deze zijn ontworpen voor zware werkomgevingen, zoals de barre winterse omstandigheden en moeilijk terrein zoals in veel Noord-Europese landen.

Het is Genie’s eerste knikarmhoogwerker met het TraX-rupsaandrijfsysteem van de fabrikant en de nieuwe Deutz turbodiesel TD2.2 L3, driecilinder 45 kW, Stage V-dieselmotor.

Net als bij het standaardmodel heeft de TraX-versie een werkhoogte van 20,87 m en een ​​horizontale reikwijdte van 12,42 m. Uitgerust met een jib van 1,52 m, die 135 graden kan draaien, biedt de hoogwerker ook geen uitzwaai naar achteren en een minimale uitzwaai aan de voorkant in de opbergstand.

Met het Genie Fast Mast-gieksysteem kunnen bedieners afdalen en materiaal ophalen en terugkeren naar werkhoogte met slechts één giekfunctie. Het ontwerp met dubbele parallellogramhefinrichting maakt een nauwkeurige positionering van het platform op de werklocatie mogelijk.

De nieuwe Deutz Stage V-motor van 45 kW beschikt over gekoelde, externe uitlaatgasrecirculatie met turbocompressor. Bovendien maakt de oplossing gebruik van gebruiksvriendelijke nieuwe ‘slimme regeneratie’-technologie die proactief de voortgang van roetophoping in het DPF van de motor bewaakt. Het is ontworpen om bedieners te waarschuwen dat regeneratie nodig is, ruim voordat de motor dit nodig heeft.

Overig nieuws