Sijperda introduceert pay-per-use

Het Nederlandse verhuurbedrijf Sijperda Rental heeft een onbemand, pay-per-use huurmodel geïntroduceerd in samenwerking met Internet of Things (IoT) specialist Key2Asset en financiële technologie start-up FINN.

De smartphone van de klant wordt via Bluetooth aan een kluisje gekoppeld, waardoor ze toegang hebben tot de apparatuur erin. Het geeft klanten de mogelijkheid om gehuurde items op elk moment van de dag of nacht via kluisjes op te halen en terug te brengen.

Digitale technologie ingebed in de tools en lockers berekent hoe veel de items zijn gebruikt en de kosten worden automatisch verrekend, zonder tussenkomst van mensen.

Een door Key2Asset gebouwde App communiceert met de locker en registreert de starttijd van de verhuur. De app maakt vervolgens verbinding met FINN op het moment van teruggave, waardoor de betaling autonoom kan plaatsvinden.

André Buwalda, Financieel Manager van Sijperda: “Wij zijn al 30 jaar het verhuurbedrijf voor particulieren en bedrijven in Noord-Nederland. En met deze innovatieve stap hopen we nog meer mensen in staat te stellen van ons aanbod te profiteren. Met dit pay-per-use-model zijn we sneller, flexibeler en voorlopig de enige op de markt die dit aanbiedt.”

John Versmissen, CEO van Giant Leap Technologies en oprichter van Key2Asset, zei: “In deze samenwerking demonstreren we de brede inzetbaarheid van onze Key2Asset-hardware en -platform. Van een toegangsbeheersysteem en gebruikersapp tot een dashboard en koppeling met FINN.”

Arlette van Warmerdam, productleider bij FINN, suggereerde dat het een innovatieve stap vooruit is om klanten de mogelijkheid te bieden om te betalen voor daadwerkelijk gebruik: “We verwachten dat pay-per-use-betalingsmodellen een enorme impact zullen hebben op veel soorten bedrijven en de hele financiële sector. Betalen voor gebruik is een geweldige manier om concurrentievoordeel te behalen.”

Overig nieuws