60 t/m kranen voor Hyva

ComputerComputer

De Nederlandse autolaadkraanfabrikant Hyva heeft twee kranen van 60 ton / meter aan zijn Edge-assortiment toegevoegd.

De Edge-reeks werd afgelopen april gelanceerd op Bauma en zal modellen bevatten van negen tot 66 ton / meter. De twee nieuwe modellen omvatten de 13 ton zware HC601e en de 14,2 ton zware HC661e.

De HC601e kan worden geleverd met maximaal acht uitschuifdelen voor een maximale hefhoogte van 24,7 meter. Op zijn maximale straal kan hij 1.150 kg aan. De HC661e is qua constructie vrijwel identiek met dezelfde giek- en giekconfiguratie, maar is voorzien van een proportioneel hefregelsysteem en biedt een verbetering van 10 procent in capaciteiten. Beide kranen kunnen worden uitgerust met de J1206 jib van het bedrijf, die grotere capaciteiten biedt bij een lange radius, of de J2006 zware jib voor grotere capaciteiten op hoogte.

Functies op beide modellen zijn onder meer automatische nivellering, radiografische afstandsbediening, 360 graden continu zwenken en het ‘Magic Touch’ -systeem van het bedrijf met automatisch opbergen en uitvouwen van de giek van de rij- naar de werkklare positie.

Het bedrijf heeft ook versies voor zeekranen van 60 ton / meter gelanceerd in de vorm van de VR60MNG en VR62MNG.

Overig nieuws