HSS sluit 134 depots

ComputerComputer

HSS Hire zal door de Covid-19-pandemie zijn digitale strategie versnellen, wat zal leiden tot de sluiting van 134 van zijn 240 depots en het ontslag van 300 medewerkers.

Het in het VK gevestigde verhuurbedrijf zag zijn inkomsten in de eerste helft van 2020 met 22% dalen tot £ 126 miljoen, vergeleken met dezelfde periode in het voorgaande jaar. Het boekte ook een verlies vóór belastingen van £ 12,9 miljoen in de zes maanden tot eind juni.

Op het hoogtepunt van de pandemie sloot HSS Hire zijn volledige depotnetwerk, liet 60% van zijn personeel gaan en ging het over op een operatie die alleen leverde via zijn netwerk van klantendistributiecentra en zijn OneCall rehire-activiteiten. Het merendeel van de depots blijft gesloten.

Maar de sluitingen zouden geen significante invloed hebben op de handelsniveaus. HSS Hire zegt dat klanten bestellingen hebben geplaatst via digitale kanalen, via de telefoon en per e-mail, en deze zijn vervolgens uitgevoerd door middel van leveringen of Click-and-Collect. Ongeveer 30% van alle nieuwe contracten wordt nu via digitale kanalen binnengehaald.

“Deze verschuiving weg van vestigingen voor zowel bestellingen als uitvoering is een versnelling van veranderingen in klantgedrag die we gedurende meerdere jaren hebben gezien”, zei het bedrijf in een verklaring.

In het tweede kwartaal van 2020 daalde de omzet tot 63% van de niveaus van 2019, maar herstelde zich in september tot meer dan 90% van die van vorig jaar. Twee derde van het verlof personeel is inmiddels weer aan het werk omdat de vraag is toegenomen.

“De pandemie heeft aangetoond dat er een goedkoper en flexibeler bedrijfsmodel is voor verhuur”, aldus het bedrijf. Als gevolg hiervan is het bedrijf van plan zijn digitale strategie te versnellen door verdere investeringen te doen in technologieplatforms, waardoor HSS Hire zijn fysieke voetafdruk kan verkleinen. Daartoe heeft het bedrijf voorgesteld om 134 van zijn 240 depots te sluiten, wat zou resulteren in het ontslag van ongeveer 300 personeelsleden.

Steve Ashmore, CEO van HSS Hire, zei: “Hoewel Covid-19 een aanzienlijke impact had op onze prestaties in de eerste zes maanden, word ik aangemoedigd door de veerkracht van HSS tijdens een zeer uitdagende periode. Onze recente investering in technologie is cruciaal gebleken, waardoor we onze klanten kunnen ondersteunen tijdens lockdown.”

Overig nieuws