Verbetering in het derde kwartaal bij Haulotte

ComputerComputer

Haulotte heeft een licht betere omzet in het derde kwartaal gerapporteerd in vergelijking met die in het tweede kwartaal, maar handelt nog steeds ver onder die van 2019.

De omzet van negen maanden tot eind september bedroeg € 325,1 miljoen, 32 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet in het derde kwartaal was echter slechts 23 procent lager op € 102,4 miljoen.

De verkoop van nieuwe apparatuur tot nu toe daalde met 33 procent tot $ 283,2 miljoen, onderdelen en services daalden met 17 procent tot $ 32,6 miljoen, terwijl de verhuur met 43 procent daalde tot $ 9,3 miljoen als gevolg van de pandemie in Zuid-Amerika.

Geografisch daalde de Europese omzet met 34 procent, Azië-Pacific was over het algemeen vergelijkbaar, maar sterke prestaties in China zorgden voor enige compensatie, wat leidde tot een daling van 20 procent. De totale verkoop in Noord-Amerika daalde met 25 procent, maar de verkoop van hoogwerkers deed het beter, met slechts 12 procent onder het niveau van vorig jaar. De omzet in Zuid-Amerika is tot op heden met 51 procent gedaald.

Vooruitkijkend verwacht Haulotte dat de resultaten voor het volledige jaar 25 tot 30 procent lager zullen uitkomen dan vorig jaar, maar verwacht een positief bedrijfsresultaat.

Overig nieuws