Wolffkran breidt uit in Rusland

Alexey Savinskiy (L) van Wolffkran Rusland sluit het partnerschap af met Vyacheslav Smirnov, directeur van de Lukhovitsy Technische School

Torenkraanfabrikant Wolffkran heeft haar productiefaciliteit in Lukhovitsy, Rusland, 135 km ten zuidoosten van Moskou, uitgebreid.

De faciliteit had aanvankelijk ongeveer 20 medewerkers in dienst en produceerde torencomponenten, voornamelijk de hoekpalen, waarvan de eerste batch eind vorig jaar naar de Wolffkran-faciliteit nabij Berlijn, Duitsland, werd verzonden. Dit jaar is de productie opgevoerd en is de fabriek begonnen met de productie van de volledige torenkruisframes, terwijl er nu ongeveer 40 mensen werkzaam zijn op het 38.000 vierkante meter grote terrein, voornamelijk lassers en constructeurs.

Omdat er behoefte is aan meer gecertificeerd personeel, is de kraanfabrikant een samenwerking aangegaan met de Lukhovitsy Technische School, die 21 jongvolwassenen opleidt tot lasser. Wolffkran heeft een lasingenieur ter beschikking gesteld om te assisteren bij de instructie op school en heeft lasapparatuur gedoneerd. Het biedt de lassers in opleiding ook de mogelijkheid om een ​​opleiding op de werkplek in zijn faciliteit te voltooien en een uitwisselingsprogramma op te zetten met zijn fabrieken in Brandenburg en Heilbronn, hoewel de pandemie daar momenteel een einde aan heeft gemaakt.

Algemeen directeur Alexey Savinskiy zei: “Op dit moment produceren we exclusief voor de Wolffkran-productievestiging in Brandenburg, dus al het productiepersoneel is gecertificeerd volgens EN ISO 9606 en EN ISO 15614. We hebben ook al het nieuwe productiepersoneel getraind in onze eigen trainingscentrum workshop voor enkele weken. Wolffkran heeft zich in deze regio gevestigd en we zijn zeer verheugd jongeren de kans te geven op onderwijs en carrièremogelijkheden op de lange termijn. Ook doen we op deze manier graag iets aan het lokale tekort aan geschoolde arbeidskrachten.”

Overig nieuws