United rapporteert resultaten derde kwartaal

United Rentals Logo

De resultaten van het derde kwartaal van United Rentals laten zien dat de vraag nu lijkt op normale seizoenspatronen.

United rapporteerde een totale omzet in het derde kwartaal van $ 2,187 miljard, een daling van -12 procent in vergelijking met de $ 2,488 miljard van vorig jaar. Over de negen maanden tot 30 september waren de totale inkomsten dit jaar -10 procent lager dan in 2019, op $ 6,251 miljard tegenover $ 6,895 miljard.

De verhuur van apparatuur daalde met 13,3 procent tot 1,861 miljard dollar in vergelijking met de 2,147 miljard dollar in 2019. De verhuuropbrengsten omvatten de huuropbrengsten van United’s eigen apparatuur, de herhuuropbrengsten en de bijkomende opbrengsten.

Matthew Flannery, chief executive officer van United Rentals, zei: “We zijn tevreden met onze resultaten over het derde kwartaal, met name onze kostenprestaties en de kwartaal-op-kwartaal verbetering van de vlootabsorptie. Ik ben ongelooflijk trots op ons team, omdat ze uitstekende ondersteuning blijven bieden aan onze klanten, terwijl ze een sterke focus behouden op veiligheid en gedisciplineerde uitvoering.”

De vlootproductiviteit voor het kwartaal daalde met 8 procent op jaarbasis, voornamelijk als gevolg van lagere huurvolumes. De vlootproductiviteit verbeterde opeenvolgend met 560 basispunten, voornamelijk als gevolg van een betere vlootabsorptie.

United heeft zijn verwachting voor het hele jaar verhoogd van $ 8,05 – $ 8,45 miljard naar $ 8,35 – $ 8,45 miljard.

Overig nieuws