Inkomsten Manitou gedaald met 10 procent

De inkomsten van Manitou daalden met 10% in het derde kwartaal, terwijl het bedrijf een goede orderintake rapporteerde tijdens de periode.

De groepsomzet voor de drie maanden tot 30 september bedroeg € 391 miljoen, vergeleken met € 436 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De omzet over de negen maanden tot eind september bedroeg € 1,15 miljard, een daling met 28% ten opzichte van de eerste negen maanden van 2019. Ter vergelijking: de inkomsten in het eerste halfjaar waren 35% lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

Michel Denis, president en CEO van Manitou Group zei: “In het derde kwartaal had de groep een aanhoudend activiteitenniveau waardoor het een deel van de leveringsvertragingen als gevolg van de quarantaineperiode kon goedmaken en de zaken met onze klanten kon reactiveren.”

Tijdens het kwartaal concentreerde het bedrijf zich op het dichter bij de klanten komen en de serviceafdeling uit te breiden, wat leidde tot een stijging van de omzet. De Services & Solutions Division (S&S) rapporteerde een omzet van € 79 miljoen en boekte een stijging van 7% tot € 79 miljoen in het kwartaal en een daling van 3% in de periode van negen maanden. “De zeer goede bedrijfsprestaties werden ondersteund door een hoog gebruik van de machines van onze klanten en de voortdurende ontwikkeling van diensten. De S & S-divisie herstelde zijn pre-containment-activiteitsniveau.”

Overig nieuws